Адвокатки Майбутнього стали засновницями асоціації жінок-юристок України

Учасниці Програми «Адвокат Майбутнього» Христина Кіт та Галина Федькович разом з тренеркою Програми Ларисою Денисенко та іншими представницями правничого співтовариства стали засновницями  Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем».

9 жовтня в Українському кризовому медіа центрі Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем» провела дискусію на тему «Жінки у юридичній професії» та презентувала дослідження «Жінки у юридичній професії». Участь у дослідженні взяли 365 респонденток. Це жінки, які працюють юристками на підприємтсвах, в установах, організаціях, адвокатки, жінки-прокурорки та поліцейські, а також жінки, які працють викладачками юридичних дисциплін та ін. Результати дослідження показують, що 46,5% респонденток вважають, що жінки-юристки зазнають дискримінації у доступі до професії. 36,9 % жінок-юристок відповіли, що зазнавали особисто у своїй професійній діяльності сексуальних домагань.

Серед спікерок також були: Анастасія Дєєва, заступниця Міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції; Ганна Вронська, координаторка Форуму жінок-юристів АПУ; Альбіна Кадигроб, член Правління Всеукраїнської асоціації жінок-суддів та інші.

До речі, у 2016/2017 році із числа студентів-юристів, які були випущені із ВНЗ ІІІ-IV рівнів акредитації 47% становлять жінки. Станом на 14 вересня 2017 року з числа адвокатів, відомості про яких внесені у Єдиний реєстрі адвокатів України жінки становлять 35%. Станом на 22 вересня 2017 року серед суддів 51,7% це жінки. У 2016 році з числа осіб, які отримали диплом кандидата юридичних наук жінки становлять 52%, а доктора юридичних наук 34,2%.

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org.