Тренінг з ефективної приватизації. Львів

У Львові 20 грудня випускники програми «Адвокат майбутнього» Олексій Шамов та Людмила Гриценкопровели тренінг на тему: «Антикорупція у земельних правовідносинах. Ефективна приватизація».

Тренінг організувала ГО «Адвокат майбутнього» за підтримки Відділ з правоохоронних питань Посольства США в Україні (INL — The Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs).

Проведення такого тренінгу зумовлене тим, що законодавством передбачено, що кожен громадянин має право на шість різних видів земельних ділянок.

Якщо держава гарантує таке право громадянину, вона має забезпечити прозорий та дієвий механізм його реалізації. Правовий механізм існує, він прописаний просто і зрозуміло. Та на практиці отримати ділянку хоча б одного з шести цільових призначень – майже неможливо. Розпорядник земель знаходить для цього чимало причин.

Тож тренери на конкретних прикладах розказали про свій досвід, поділились покроковим алгоритмом звернення до органів місцевого самоврядування про приватизацію, розказали як висловити аргументовану позицію у суді.

Додатковими питаннями, що піднімались під час тренінгу, були також дії адвоката для запобігання корупції під час приватизації земель, а також як за допомогою кримінального провадження завершити процес приватизації.

Важливим під час заходу стало також напрацювання ефективних механізмів та активної позиції адвокатів щодо даної категорії справ, визначення ролі адвоката і суду в процесі приватизації земель, обмін досвідом між колегами та аналіз судової практики.

Шановні учасники, ми нагадуємо, що Програма «Адвокат Майбутнього» рада отримувати та ділитися з усією спільнотою Програми Вашими успіхами та подіями професійного життя. Чекаємо на Ваші повідомлення за адресою: info@tomorrowslawyer.org

Програма «Адвокат Майбутнього» – дієва мережа адвокатів, що об’єднує лідерів думок адвокатури, які надають правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у суспільстві та лідерами у професійній спільноті. 

Програма «Адвокат майбутнього» була започаткована у 2016 році і вперше реалізована у рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що виконувався Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги. Наразі вона впроваджується і розвивається за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Громадською організацією «Адвокат майбутнього» у партнерстві з Асоціацією правників України та Всеукраїнським об’єднанням адвокатів БПД.